En dan komt dat ene telefoontje…!

En dan komt dat ene telefoontje…!

teleurstelling 2Je mobiel gaat, je herkent het nummer, dagen of misschien wel weken lang heb je op dit moment gewacht. De adrenaline stijgt in je lichaam, je neemt op. De persoon aan de andere kant van de lijn stelt zich voor en vertelt de reden waarom hij of zij belt. De adrenaline stijgt nog meer, en dan komt het verlossende woord… Je bent het niet geworden. De keuze is op iemand anders gevallen.

BAM!

Dat komt even binnen. Je probeert al je moed bij elkaar te rapen en vraagt nog waarom de keuze op de ander is gevallen, is het de prijs, heb je te weinig expertise?  Je bedankt hem of haar voor het gesprek, neemt afscheid en  verbreekt de verbinding.

BAM! En nu?

Teleurstelling!

Herken je dat gevoel? Je had een heel goed gevoel bij het gesprek met je nieuwe opdrachtgever of werkgever.

Direct vraag je jezelf af “Waar is het mis gegaan”? Je hersenspinsels staan niet meer stil, je gaat twijfelen aan jezelf.

STOP!

Wuif het niet weg of dat het niet belangrijk voor je was. Dat was het namelijk wel, want je voelt de teleurstelling, en wanneer je het geheel bagatelliseer wordt het alleen maar erger. Blijf ook niet in het waarom hangen, dit komt later wel.

Kijk naar het positieve. Wanneer je de teleurstelling gevoelt hebt kun je jezelf weer focussen op de toekomst. Op zoek naar nieuwe opdrachtgevers of naar dat andere leuke bedrijf waar je graag zou willen werken.

Maarrr…

Ga eerst even lekker sporten of iets waar je blij van wordt, zorg dat je hoofd weer leeg wordt. Dat zorgt er voor dat je weer lekker fit bent en dat straal je dan ook uit. Blijf zelfverzekerd!

Wanneer je afstand genomen hebt van de negatieve hersenspinsels kun je bedenken wat er wel goed ging. Waar je van geleerd hebt, dit kun je weer meenemen in je volgende gesprek.

Dit is een goede manier om van je teleurstelling toch iets moois te maken.

Heb vertrouwen, blijf actief dan komt het zeker goed!

 

Plaats een reactie

?>