Yess…. I did it! Presenteren met Prezi

Yess…. I did it! Presenteren met Prezi

prezi logoHet blijft altijd een “dingetje” bij mij, presenteren!

Het gaat denk nooit mijn hobby worden, maar afgelopen week heb ik het gewoon toch weer gedaan. Voor de clubleden en gasten van de Club van 25 heb ik een bedrijfspresentatie gegeven.

Naast het geven van de presentatie heb ik mezelf ook nog op een andere manier uitgedaagd, de presentatie geven met Prezi.  Super leuk programma om mee te werken, en presenteren gaat ineens een feestje worden. Met Prezi werken is wel even anders denken dan je gewend was met Powerpoint. Maar dit komt goed!

Ik ga je een paar tips geven:

Gebruik het overzicht
In Prezi gebruik je geen inhoudsopgave. Je maakt een totaaloverzicht, hierin is duidelijk te zien wat de belangrijkste onderdelen zijn van je presentatie. Je krijgt direct overzicht  door deze onderdelen te laten opvallen met verschillende beelden en/of teksten.

Download de offline versie voor je presentatie
Zorg dat je de Prezi offline toont aan de kijkers. Je voorkomt problemen als er geen goede internet verbinding is. Hierdoor kun je de Prezi op elk moment, waar dan ook presenteren.

Opbouw
Start bij het maken van je Prezi eerst met alle elementen (tekst, vormen, afbeeldingen e.d.) daarna start je met het pad en als laatste met de creatieve kant van Prezi.

Zorg voor korte en vloeiende overgangen
Zorg dat gerelateerde onderdelen vlak bij elkaar liggen. Dan zijn de overgangen in je verhaallijn kort en vloeiend. Te veel beweging zorgt voor een duizelig en zeeziek effect daarnaast leidt het ook de aandacht af van de inhoud van je Prezi.

Overzicht
Zorg voor overzicht. De kijker wil graag weten waar in de presentatie ze zich bevinden.

Beeld
Prezi is een presentatie vorm waar veel beeld gebruikt wordt, hou je tekst dan ook zo beknopt mogelijk.

Kleur
Maak een juiste keuze over het gebruik van je kleuren, hou je ook de gehele presentatie aan deze kleurlijn, dit geldt ook voor het lettertype.

Frames
Gebruik  “frames”, deze zijn er om controle te houden wat de kijker te zien krijgt en hoever Prezi inzoomt. Dus om het korrelen van afbeeldingen tegen te gaan kun je ze plaatsen binnen een frame en in laten zoomen op enkel het frame.

 Opbouw
Start bij het maken van je Prezi eerst met alle elementen (tekst, vormen, afbeeldingen e.d.) daarna start je met het pad en als laatste met de creatieve kant van Prezi.

Snel schakelen tussen programma en presentatiemodus 
Wanneer je bezig bent met het maken van je Prezi is het handig om regelmatig eens te kijken hoe het er uit komt te zien op groot scherm. Je kunt op de knop ‘presenteren’ klikken. Maar je kunt ook schakelen met de spatiebalk.

 

Ken je nog ondernemers voor wie deze tips praktisch kunnen zijn?

Stuur ze mijn nieuwsbrief dan door of deel dit artikel door middel van de social media buttons. Op deze manier kan ik nog meer ondernemers helpen.

Herken jij dit ook, of heb je meer hulp nodig? Ik hoor graag hieronder je reactie.

Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet?

Schrijf je dan in op www.zakeninorde.nl . Bij je aanmelding ontvang je het gratis e-book “10 tips om tijd te besparen”.

 

 

 

Plaats een reactie

?>