Hoe werkt dat nou zo’n “virtueel assistente”?

Hoe werkt dat nou zo’n “virtueel assistente”?

Dat is een vraag die ik vaak gesteld krijg. In Engeland en in de Verenigde Staten is een Virtual Assistant al helemaal ingeburgerd, hier in Nederland is het voor veel ondernemers nog wat onwennig. Maar daar komt snel verandering in!

Als zelfstandig professional heb je alleen een heel bedrijf te runnen, je moet alle ballen in de lucht houden. Je “core business”, maar ook je online en offline zichtbaarheid, de financiële administratie, het regelen van je events, agenda en mailbeheer. En zo zijn er nog vele werkzaamheden te verzinnen die jij als zelfstandige niet alleen hoeft te doen!

Wat kun je daar aan doen?

Ga voor jezelf bedenken welke werkzaamheden jij het meeste uitstelt, deze kosten jouw “bloed, zweet en tranen”, of gewoon te veel energie! Deze werkzaamheden kun je het beste direct uitbesteden. Daarnaast bedenk je welke taken en/of werkzaamheden je dagelijks of wekelijks doet waarbij jij zelf denkt “je tijd wel beter te kunnen besteden”. Ook deze werkzaamheden kun je uitbesteden.

TIP! Leg een blocnote naast je op je bureau en beschrijf elke dag wat je gedaan hebt, bekijk deze na een week. Wedden dat daar heel veel werkzaamheden bij zitten die een virtueel assistente kan doen!

Ook niet geheel onbelangrijk.. het budget!

Bepaal ook voor jezelf hoe je budgettair te werk wilt gaan. Kies je voor een abonnement of strippenkaart per maand, je weet van te voren wat je kwijt bent. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om dit per maand te bekijken, en dus achteraf de factuur te ontvangen.

Wat krijg je er voor terug?

Geen gedoe met het regelen van een werkplek, geen loze uren gefactureerd, een persoon die met je meedenkt en betrokken is, verdeling in de werkdruk en ga zo maar door! Al met al je kunt doen waar je goed in bent!

eye openerEYE OPENER?

Laat het me weten dan kom ik een kop thee drinken en bespreken we de mogelijkheden. info@zakeninorde.nl of 06-11160879

Plaats een reactie

?>