Hoe hou ik mijn #inbox in bedwang?

Hoe hou ik mijn #inbox in bedwang?

volle inboxHerken jij het ook, een overvolle mailbox, diverse ongelezen mailtjes, mailtjes waar nog een actie aan vast hangt, mailtjes waar je op een antwoord wacht van een derden enz enz?

 

We leven in een snelle digitale wereld die soms niet bij te houden is, vandaag is het “Hot”, morgen is het “Old Skool”.
Om jezelf te regiseren in deze digitale wereld is discipline en overzicht houden van belang.

 

Een van die digitale tools is je inbox, wanneer je deze niet in bedwang hebt stroomt hij ongemerkt overvol waardoor je het overzicht totaal kwijt kan raken.

 

Via dit artikel wil ik je op weg helpen om JOUW INBOX IN BEDWANG TE HOUDEN.

 

– Werk maximaal 3 keer per dag je inbox leeg. Je loopt ook niet  10 keer per dag naar de brievenbus.

– Verzamel alle “inkomende post” op, werk deze dagelijks weg.

– Om een goed en snel beeld te krijgen bij je binnenkomende mail adviseer ik je het leesvenster van Outlook aan te zetten.Beeld | Leesvenster | Rechts.

J- e krijgt per dag flink wat ongewenste e-mail; meld je af voor nieuwsbrieven waar je interesse niet ligt.

– Je kunt de ongewenste e-mail van die afzender ook door Outlook naar een aparte map verplaatsen.Ongewenste e-mail | Afzender toevoegen aan de lijst met geblokkeerde afzenders’ kiezen.

– Er is ook nog een andere manier om je e-mail te verplaatsen. Dit kan d.m.v. een “regel” die automatisch e-mails verwijdert of naar een andere map verplaatst.
Rechtermuisknop |verplaats het bericht naar naam map |aanvinken |map selecteren.

Tip: gebruik hier ook de mag “verwijderde items” voor.

– Je kunt ook “regels” aanmaken om je cc-mails te verplaatsen naar een andere map.

– Je kunt ook afzenders in verschillende kleuren binnen laten komen in je inbox. Dit gaat per Outlook versiejaar op een verschillende manier.

– Als je de e-mail hebt gelezen verplaats je deze naar je takenlijst (let op omschrijving van de taak). Wanneer de taak afgerond is verplaats je deze naar het Archief.

– Met behulp van “regels” kan je de e-mails waar je op actie van een ander wacht verzamelen in een aparte map. Maak een aparte “wacht” map, en zorg dat deze wekelijks gecheckt wordt.

 

Wil jij de complete lijst met tips & tricks over “hoe hou ik mijn inbox in bedwang”? Laat het me even weten via info@zakeninorde.nl

 

Heb jij ook een Inbox die overvol loopt en wil je graag hulp om dit te ordenen, neem dan geheel vrijblijvend contact met mijn op, via info@zakeninorde.nl of 06-11160879 ik help u graag!

 

Ken je nog ondernemers voor wie deze tips praktisch kunnen zijn?

Stuur ze mijn nieuwsbrief dan door of deel dit artikel door middel van de social media buttons. Op deze manier kan ik nog meer ondernemers helpen meer tijd te besparen.

 

Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet?

Schrijf je dan in op www.zakeninorde.nl . Bij je aanmelding ontvang je het gratis e-book “10 tips om tijd te besparen”.

 

Plaats een reactie

?>